Locatie

Rengershausen is een door de Duitse staat erkend luchtkuuroord. Door de bescherming van bergen is de lucht hier ongekend zuiver. Het is zeer oorspronkelijk gebleven en ondanks de ideale ligging nauwelijks toeristisch. Er is 1 klein hotel en nog een restaurant.

Rengershausen ligt op de grens van 2 geweldige vakantiegebieden: het Sauerland en Ederbergland. In de directe omgeving is er een ruim aanbod van wandel- en fietspaden, er zijn historische steden vlakbij, net als attractie park Fort Fun en de Edersee. Het dorpje heeft zelf een klein zwembad en speelplaatsen voor kinderen. In de winter kun je skiën in Winterberg (20km), Zuschen (12km) of Neuastenberg (28km). Langlaufen kan in de directe omgeving (ongemarkeerd) of op de Pastorenwiese (10km)

Zoek je rust in een schitterende omgeving met veel vergezichten (de Nuhne hohenweg is geweldig) en prachtige bossen/natuur voor wandelen of fietsen en/of volop gelegenheid voor dagtrips van verschillende soorten (actief, meer, cultuur, amusement), dan is dit de ideale plek voor jou.

Het huis

Midden in Rengershausen ligt deze voormalige boerderij, gebouwd in 1788. Het is zoveel mogelijk in de oude staat gehouden en komt dan ook voor op de monumentenlijst. Het geheel bestaat uit twee gebouwen: een grote schuur en een woonhuis. Het woonhuis heeft 4 lagen. In de voormalige koeienstal op de begane grond kun je nu ski's, fietsen e.d. kwijt.

Op de 1e verdieping is de woonkamer, woonkeuken en badkamer met ligbad, op de 2e verdieping zijn er 3 slaapkamers met in totaal 5 bedden + 1 opvouwbaar kinderbed. De zolder en schuur is momenteel niet in gebruik. De schuur kan worden gebruikt als garage voor de auto

Je huurt de hele boerderij en grond, er zijn dus geen andere bewoners/huurders.

Voorzieningen

Voorzieningen Ondanks zijn ouderdom is het huis waar nodig aangepast aan de moderne tijd. Zo is er een moderne keuken met een geweldig 5-pits gasfornuis, een hete lucht oven, magnetron en vaatwasser. De badkamer is voorzien van een ligbad. De rest van het huis is zo authentiek mogelijk ingericht.

De woonkamer is voorzien van een TV (satelliet TV) en een blu-ray media speler (speelt ook vanaf USB) voor muziek en films. In de kelder bevind zich een wasmachine

Verder is er een opvouwbaar kinderbedje aanwezig.

Internet is vanaf de juni 2012 beschikbaar en inbegrepen.

Vanwege de toegang via een trap is het huis niet echt geschikt voor minder validen.

Prijzen 2013
Vakantieperiodes
Week 27/4 t/m 5/5325 Euro
Week 29/6 t/m 1/9395 Euro
Week 12/10 t/m 27/10450 Euro
Week 22/12 t/m 4/1525 Euro
Overige weken Jan t/m Juni 315 Euro, weekend/midweek 175 Euro
Sept t/m Okt350 Euro, weekend/midweek 200 Euro
Nov-Dec375 Euro, weekend/midweek 220 Euro
Extra: schoonmaak 45 Euro, Borg 100 Euro, linnenpakket 10euro PP